Raad van Bestuur

Wilbert de Haan Westerveld is sinds 1 januari 2024 lid van de Raad van Bestuur bij Stichting Nusantara Zorg. Met zijn ruime ervaring in bestuurlijke functies en leiderschapsrollen in de gezondheidszorg en welzijnssector brengt hij waardevolle expertise naar onze organisatie.

Zijn carrière onderscheidt zich door significante bijdragen in zowel de publieke als de private sector, met een specialisatie in organisatieontwikkeling en het begeleiden van veranderingen binnen organisaties. Wilberts overstap naar de zorgsector heeft hem unieke inzichten opgeleverd die essentieel zijn voor Nusantara, waar hij zich toelegt op het bieden van hoogwaardige, cultuursensitieve zorg.

Bij Nusantara streeft Wilbert ernaar een omgeving te bevorderen waarin zowel bewoners als medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, wat aansluit bij onze inzet voor kwaliteit en compassie in de zorg.

“Het voelt bijzonder om als bestuurder bij te dragen aan een zorginstelling als Nusantara, waar cultuursensitieve zorg centraal staat in onze waarden en normen. Dit biedt de kans om diversiteit en inclusie in de zorg binnen de regio’s Bussum en Ugchelen (Apeldoorn) te versterken. De regio-overschrijdende samenwerking met collega-zorgaanbieders en netwerkpartners is cruciaal voor het bedienen van onze doelgroep.

De intrinsieke motivatie van onze medewerkers en interne belanghebbenden om deze vorm van zorg te ontwikkelen, is een krachtig middel om diversiteit in de zorg te waarborgen en toegankelijk, bereikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen. Ik zet me hier graag voor in, zodat we samen kunnen werken aan een liefdevolle, menswaardige wereld.”

Raad van Bestuur Wilbert de Haan Westerveld